Графа със „Златно перо“ за приноса си към развитието на българските изкуство, култура и образование

Владимир Ампов – Графа беше удостоен със „Златно перо“ на 28-та церемония по връчването на престижните награди в Музикалния театър, в навечерието на 24 май. Той е една от най-влиятелните фигури в българската популярна музика, а песните и творчеството му са част от учебниците по музика и се изучават в българските училища. От десетилетия Влади Ампов създава емблематични хитове – песни, които слушаме когато обичаме, мечтаем или пък се забавляваме и споделяме. Най-продуктивният ни певец и композитор не спира да изпраща послания чрез музиката и примера си.

Отличието „Златно перо“ е още едно признание към многобройните награди и номинации на Графа, сред които и престижната „Изпълнител на десетилетието”, връчена от телевизия ММ на церемонията „Награди на десетилетието”. В списъка с отличия през годините Влади Ампов има рекордните над 40 статуетки от различни церемонии (Годишните музикални награди на БГ Радио, телевизия ММ, МелоТВмания, Фен ТВ, 359 Hip Hop Awards, БНР, SEE ME, Radio Fresh, BOX TV). Сред тях са отличията за най-добър албум, най-добър изпълнител, най-добра песен, най-добър видеоклип, най-добър композитор, най-добър текст. През декември 2014 г., Графа се нарежда в челната тройка на класацията на Forbes „Топ 70 на българските знаменитости”.

Графа е емблемата за „най-доброто българско музикално шоу“ във всеки един аспект – музикално представяне, селекция от любими песни, които публиката пее заедно с него, стилни сценични решения и мултимедия. Всеки един от концертите на Графа е запомнящ се и уникален.

След огромния му успех в най-голямата ни зала – Арена Армеец, препълнена до горе (14 000 зрители) и шоу на световно ниво, на 30 септември тази година любимецът на публиката ще изнесе своя първи концерт на националния стадион „Васил Левски“. Това е най-мащабното събитие в кариерата на българския топ изпълнител. Подготовката за него тече с пълна сила, а билетите са в продажба в мрежата на Ивентим.

Пет лева от всеки продаден билет ще бъдат в подкрепа на талантливо дете от фондация „Димитър Бербатов“, която през 2023 отбелязва своята 15-годишнина.

На 1 юни предстои премиерата на най-новия албум на Графа „Вековна гора“, носещ името на изключително успешната му съвместна песен с легендарния хор „Мистерията на българските гласове“.