Влади Ампов – Графа: „Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви!“

Дълбоко, красиво и въздействащо звучи песента на Влади Ампов – Графа, която носи предизвикателното заглавие “Грях“. Истината е, че както пее изпълнителят и автор в нея, „няма грях в тишината“, а единствено и само виртуозно интерпретирано музикално произведение, оставящо у слушателя чувство, което не може да се опише с думи.

„Когато композирам си представям картини, светове, образи… – споделя Графа – Исках “Грях” да е изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удоволетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!… Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви!“

Визуалната реализация на “Грях“ създава режисьора  Георги Марков. Видеото е стилно издържано, красиво и направено така, че музиката да е на преден план, за да изпълва сетивата с наслада от възприятието на чувствената и лирична песен, оркестрирана от Румен Бояджиев-син. В кадрите, освен Графа и струнния квартет, виждаме Венци Трифонов, който записва партията за кларинет, допълваща магичното звучене.

Признание за “Грях“ моментално идва и от сръбския музикален радио и телевизионен канал Muzzik, където забелязват песента и я изтрелват в ефир, придружена с подробна статия за “Грях“ и Влади Ампов – Графа в официалната си страница.

Само преди месеци друг хит на Графа – “Моменти“, заживя нов живот в Чехия, изпълнена от двама от най-популярните изпълнители там (https://www.youtube.com/watch?v=hL9rVysYvns&t=1s).

През последните няколко месеца Влади Ампов изнесе концерти в десетки градове в цялата страна. През есенния сезон програмата на певеца е запълнена с клубни участия, като първи ще го гледат феновете от Велико Търново (14 октмоври, Play), във Варна концертът ще е на 4 ноември в Brick Port, софиянци ще имат възможността за музикална среща с Графа в популярния клуб Carrusel на 17 ноември. Подробности за предстоящите концерти на Графа лесно могат да бъдат открити в официалните му профили в социалните мрежи.

Възпроизвеждане на видео